Dieptrekken

Metaal vervormen middels dieptrekken is één van de activiteiten van Gerritsen van Groningen, waarbij het metaal wordt vervormd door een pers. Dieptrekken is de ideale manier om metaal naadloos te vervormen. De techniek is bruikbaar voor allerhande soorten metaal en geschikt om veel verschillende soorten vormen te produceren. Gerritsen van Groningen beschikt over dieptrekpersen met een maximale capaciteit van 160 ton en is een ware specialist in dieptrekken.

Hoe werkt het?

Tijdens het dieptrekken worden de producten in één of meer trekken exact in hun juiste maatvoering gebracht. Er ontstaan mooie vormen zonder naden en dergelijke. Het dieptrekken start met een rondel, het uitgangsmateriaal, dat op de plooihouder wordt geplaatst. De pers gaat naar beneden en de rondel wordt tussen de trekring en de plooihouder ingeklemd. Doordat de trekring nog verder naar beneden gaat, wordt de rondel over de doorn getrokken. Hierdoor wordt het uiteindelijke product gevormd.

Belangrijke punten van aandacht bij het dieptrekken zijn onder andere de smering en de plooihouderkracht. Door dieptrekken zijn bijvoorbeeld ronde vormen zeer goed te maken. Gerritsen van Groningen beschikt naast diverse dieptrekpersen ook over meerdere excenterpersen.

Mogelijkheden

Wij hebben onder andere ervaring met het dieptrekken van de volgende metaalsoorten: staal, RVS, aluminium en messing

Specificaties 

Druk:
160 ton
Tafelgrootte:
1200 x 1000 mm

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Gerritsen v. Groningen B.V.

Akkermansbeekweg 23-25
7061 ZA Terborg

Telefoon: (0315) 32 49 40
E-mail: info@gerritsen-van-groningen.nl
Heeft u vragen?
Neem gerust contact met ons op.

Volg ons op:

Facebook Youtube LinkedIn

img02

Poedercoaten

Lees verder
img16

Aluminium
bewerking

Lees verder
img02

Metaal
bewerking

Lees verder
Forceren/

Forceren

Lees verder