Gerritsen van Groningen

METAALBEWERKING - DIEPTREKKEN

Voor het vervormen van metalen producten bent u bij ons aan het juiste adres. Dieptrekken (hydraulisch persen) is de ideale manier om metaal naadloos te vervormen. De techniek is toepasbaar voor verscheidene soorten metaal en geschikt om veel verschillende soorten vormen te produceren. Gerritsen van Groningen beschikt over dieptrekpersen met een maximale capaciteit van 160 ton en is een ware specialist in dieptrekken.

HOE WERKT DIEPTREKKEN?

Tijdens het dieptrekken worden de producten in één of meer trekken exact in hun juiste maatvoering gebracht. Er ontstaan mooie vormen zonder naden. Het dieptrekken start met een matrijs/gereedschap, het uitgangsmateriaal (platine), dat op de plooihouder wordt geplaatst. De pers gaat naar beneden en de platine wordt tussen de trekring en de plooihouder ingeklemd. Doordat de trekring nog verder naar beneden gaat, wordt de platine over de doorn getrokken. Hierdoor wordt het uiteindelijke product gevormd.

Belangrijke punten van aandacht bij het dieptrekken zijn onder andere de smering en de plooihouderkracht. Gerritsen van Groningen beschikt naast diverse dieptrekpersen ook over meerdere excenterpersen.

Wij hebben onder andere ervaring met het dieptrekken van de volgende metaalsoorten: staal, RVS, aluminium en messing.

WAT ZIJN DE SPECIFICATIES?

Kracht: 1600 kN.
Tafelgrootte: 1200 x 1000 mm (l x b).

Dieptrekken

VRAGEN

Heeft u vragen over onze diensten of mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Direct contact opnemen

CONTACT

Gerritsen v. Groningen B.V.
Akkermansbeekweg 23
7061 ZA Terborg
Telefoon: +31 315 324 940
E-mail

BROCHURE

Wilt u meer informatie over ons bedrijf?
Download onze brochure
“50 jaar Achterhoeks vertrouwen”