Gerritsen van Groningen

POEDERCOATEN

Bent u opzoek naar een bedrijf dat uw metalen producten kan voorzien van een beschermende oppervlakte? Wij zijn in staat uw producten te poedercoaten of nat te lakken. Onze lijnen zijn voorzien van de laatste technieken op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit om uw producten van een zo lang mogelijke levensduur te voorzien. Door metaal of staal te poedercoaten, krijgt het product extra bescherming, zorgt het voor minder onderhoud en krijgt het product een strak uiterlijk in iedere gewenste RAL-kleur.

AUTOMATISCH POEDERCOATEN

Het proces van poedercoaten gaat bij Gerritsen van Groningen volautomatisch. De te poedercoaten materialen worden eerst ontvet en gefosfateerd. De poedercoating wordt aangebracht op de producten door het poeder te spuiten met een elektrostatisch spuitpistool. Het spuitpistool geeft de poeder een negatieve elektrische lading mee. Het poeder wordt richting het product, dat geaard is, gespoten. Vervolgens wordt het poeder naar het werkstuk getrokken door de elektrostatische lading.

Door het elektrostatisch principe blijft het poeder tijdelijk aan het bespoten object plakken. Wanneer de thermohardende poeder wordt blootgesteld aan een verhoogde temperatuur in de tunneloven begint het te smelten en vloeit het uit op het product. De kracht van Gerritsen van Groningen is dat u uw producten bij ons kunt laten produceren om ze vervolgens ook te laten poedercoaten. Hiermee voorkomt u wachttijden en kunnen wij de kwaliteit waarborgen die u van ons gewend bent.

Naast poedercoating zijn wij ook gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van metalen, zoals trommelen (afbramen) en zandstralen.

SPECIFICATIES

Gerritsen van Groningen beschikt over een poedercoatlijn voor onderdelen met een afmeting van maximaal 3000 x 1500 x 1500 mm (l x b x h).

Poedercoating

VRAGEN

Heeft u vragen over onze diensten of mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Direct contact opnemen

CONTACT

Gerritsen v. Groningen B.V.
Akkermansbeekweg 23
7061 ZA Terborg
Telefoon: +31 315 324 940
E-mail

BROCHURE

Wilt u meer informatie over ons bedrijf?
Download onze brochure
“50 jaar Achterhoeks vertrouwen”